Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

MTK Tammela ja MTK Lounais-Häme tiedoite syyskuu 2017

Päivitetty 29.11.2017

 

 

MTK Lounais-Häme/MTK Tammela yhteissihteeri TYÖPAIKKA AVOINNA

MTK Lounais-Häme ja MTK Tammela työstävät yhdistyksien yhdistymistä vuodesta 2018 eteenpäin. Mikäli johtokuntien esitys asiasta menee läpi, niin Suomeen syntyy suurin MTK paikallisyhdistys ja se olisi meillä Lounais-Hämeessä.

Paikallisyhdistyksemme on palkittu kuluvana vuonna Vuoden Helmi palkinnolla ja muutenkin puhutaan varsin aktiivisesta yhdistyksestä, millä on suorat yhteydet maamme päättäjiin koskien maatalous alaa.

Pitkäaikainen yhteissihteerimme on päättänyt luopua tästä työstä ja antaa näin tilaa uudelle aktiiville. Hänen kohdallaan puhutaan melko pitkästä rupeamasta, sillä hän on hoitanut hommaa vuodesta 2004 lähtien.

Etsimme nyt ensimmäiseksi tähän hommaan uutta toimijaa oman MTK yhdistyksen sähköpostin/farmariavun listan kautta. Tämä työ sopisi varsin hyvin osa aikaiseksi työksi, vaikka muiden maataloushommien rinnalle. Työ avaa hyvät mahdollisuudet tutustua kuntien Forssa, Tammela, Jokioinen, Humppila ja Ypäjä maatalousalan toimijoihin.

Pidämme paikan avoimena omalle porukallemme viikon ajan tämän viestin lähetyksestä ja mahdollisesti vasta sen jälkeen laitamme ilmoituksen lehteen hausta.

Terveisin MTK Tammelan ja MTK Lounais-Hämeen johtokunnat

Lisätietoa mm. työn rahallisesta korvauksista ja muista yksityiskohdista:

Marko Virtaranta, MTK Lounais-Häme puheenjohtaja p.040-5017472

Ville Nurmi, MTK Lounais-Häme varapuheenjohtaja p.0500-428629

xx

Hyvää läheltä – hyvää lähelle

Lähiruokatapahtuman avajaiset Forssassa 1.12.

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta, samoin kansainvälinen Lions-järjestö, Agronomiliitto puolestaan 120 vuotta. Agronomiliitto viettää juhlavuottaan teemalla ”Suomi kasvaa ruoasta”.  Haluamme nostaa esiin suomalaista ruokaa ja alamme osaamista sekä tukea kotimaisen ruokaketjun kilpailukyvyn kehittymistä. Osana juhlavuotta Agronomiliiton jäsenyhdistykset järjestävät alueellisia ruoka-tapahtumia.

Lounais-Hämeen agronomit ry yhdessä Lions Club Forssa/Jokivarren kanssa kutsuu sinut

Hyvää läheltä – hyvää lähelle lähiruokatapahtuman avajaisiin 1.12.2017 klo 18,

paikka on Citymarket, Yhtiönkatu, Forssa

Tilaisuuden avaa toiminnanjohtaja Tiina Lampisjärvi, Ruokatieto Yhdistys

Tilaisuus on startti kolmen viikon lähiruokatapahtumalle 1.–23.12., jossa 1. viikon teema on Suomi 100 vuotta, 2. viikko on Lasten viikko  ja 3. Jouluviikko! Tapahtuma on avajaisten jälkeen avoinna ma-pe klo 12–20, la 9–17 ja su 12–17. Luvassa on vaihtelevia ja mielenkiintoisia ohjelmanumeroita sekä myynnissä lähiruokayrittäjien herkkuja. Tuotto käytetään lähialueen nuorten harrastustoiminnan tukemiseen.

Tarjolla makuja ja elämyksiä! Tervetuloa!

Ilmoittautuminen          Lounais-Hämeen agronomien puheenjohtaja Juha Pirkkamaalle 24.11. avajaisiin 1.12.          menneessä, jpirkkamaa@gmail.com, puh. 040 580 3692

Lisätietoja                   www.agronomiliitto.fi/yhdistykset/lounais-hameen-agronomit/

Juhlavuoden toimenpiteillä olemme osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. 

xx

Viljelijöiden vesijumppa

Syksy 2017

Vesijumppa alkaa pe 15.9

Hei, erittäin suosittu jäsenetu Vesijumppa Viljelijöille alkaa pe 15.9 klo 11.45 Forssan Viihdeuimala Vesihelmessä. Vakiovuoro perjantaisin klo 11.45 Forssan Vesihelmi.

 Päivät ovat seuraavat:

15.9.

22.9.

29.9.

6.10.

13.10.

VIIKOLLA 42 EI VESIJUMPPAA, SYYSLOMAVIIKKO!!

27.10.

3.11.

10.11.

17.11.

24.11.

1.12.

8.12.

Viikolla 42 ei jumppaa syysloman vuoksi. Jumppaa on yhteensä 12 kertaa.

Voit ostaa joko 10 kerran pakettilippuvihon tai maksaa yksitellen aina kun käyt.

 Hinnat ovat seuraavat:

10 kerran lippuvihko MTK jäsenille 50 euroa (lisäksi saat 2kertaa kaupan päälle)

10 kerran lippuvihko ei MTK jäsenille 60 euroa (lisäksi saat 2kertaa kaupan päälle)

1 kertalippu MTK jäsenille 6 euroa

1 kertalippu ei MTK jäsenille 7,5 euroa

Tämä 10 kerran lippuvihko täytyy ostaa Vesihelmestä joko perjantaina 15.9. kun menette ensimmäisen kerran jumpalle. Tai jos ette silloin ehdi niin sitten voitte mennä Kutomon Fysioterapia ja Liikuntakeskukseen ostamaan sen henkilökohtaisesti osoitteeseen Kutomomokuja 2 A 1. ”Altaan reunalta” tämän 15.9. jälkeen lippuja ei myydä kuin ainoastaan kertalippuja tasarahaa vastaan. Koittakaa kuitenkin ottaa se lippuvihko, koska se on erittäin edullinenkin! Myöskään ilta-mahdollisuutta ei ole unohdettu. Voit mennä tällä samalla yllä olevalla lipulla myös ilta-vesijumppiin. Tämä ilta-jumppahan ei ole mikään suljettu tilaisuus, vaan sinne on muillakin vapaa pääsy. 10 kerran lippuvihkoja myydään vain 1 vihko/ per henkilö.

Tervetuloa taas kaikki paikalle! MTK Lounais-Hämeen ja Tammelan jäsenille tälläkin kertaa jäsenalennus on varsin huomattava, joten käyttäkää toki tätä etua hyväksenne! Lippuvihkoa ostaessa MTK jäsenyytesi tarkastetaan, joten varaudu siihen.

xx

Matalan kynnyksen apua maatalousyrittäjille

Välitä viljelijästä -projektityöntekijä Hannele Liimatta tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua erilaisissa haastavissa elämäntilanteissa oleville maatalousyrittäjille. Tähän mennessä Hannelelle tulleiden yhteydenottojen taustalla on ollut esimerkiksi maatilan kannattavuusongelmat, stressi- ja uupumusoireet, yksinäisyys, oma tai läheisen vakava sairastuminen tai muu elämän kriisitilanne. Vaikeuksissa olevan maatalousyrittäjän on projektityöntekijän kautta mahdollista hakea Melasta 500 euron suuruista ostopalvelusitoumusta. Sitoumuksella voi hankkia asiantuntija-apua henkisen jaksamisen tueksi tai taloudelliseen tai juridiseen neuvontaan.
 
Avun saaminen alkaa yhteydenotosta Hanneleen. Hannele sopii maatalousyrittäjän kanssa tapaamisen, jossa ratkaisuja etsitään yhdessä. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.
Hannelen tavoittaa p. 050 331 8521 tai hannele.liimatta@mela.fi

Lisätietoja: https://www.mela.fi/fi/tyohyvinvointi/valita-viljelijasta

Ystävällisin terveisin,
Hannele Liimatta
Välitä viljelijästä -projektityöntekijä
Kanta- ja Päijät-Häme

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela
puh. 050 331 8521, vaihde 029 435 11
hannele.liimatta@mela.fi